Vliegen naar Corsica vanuit Belgie

Alles wat je wil weten over vliegen naar Corsica

Corsica, l’Ile de beauté, is een prachtig eiland en dus een geweldige vakantiebestemming. Wil je naar Corsica vliegen? We beantwoorden je meest prangende vragen over je vlucht naar dit magische eiland! 

Zijn er rechtstreekse vluchten naar Corsica vanuit België?

rechtstreeks vliegen naar corsica ryanair vanuit belgie

Ja, verschillende luchtvaartmaatschappijen bieden rechtstreekse vluchten vanuit België naar Corsica aan. 

Air Corsica/Air France en Ryanair zijn de 2 maatschappijen die momenteel rechtstreeks vliegen vanuit Charleroi. Vertrek je liever uit Zaventem, dan is Brussels Airlines een optie, maar dan moet je meestal wel een (korte) overstap maken.

Hoe lang vlieg je naar Corsica?

De vliegtijd vanuit België naar Corsica varieert afhankelijk van de exacte vertrek- en aankomstlocaties op het eiland. Maar over het algemeen duurt een rechtstreekse vlucht naar Corsica ongeveer 2 uur, echt niet lang dus. Dat maakt Corsica een ideale reisbestemming voor een korte vakantie.

TIP! Ontdek hoe je je vakantie perfect voorbereid en lees ons artikel over reizen naar Corsica.

Goedkoper vliegen naar Corsica vanuit Duitsland en Nederland?

In sommige gevallen kan het nuttig zijn om te vertrekken vanuit 1 van de luchthavens in de buurlanden. In sommige gevallen zijn de tickets goedkoper.

Vanuit Dusseldorf in Duitsland, gelegen op een goeie 200 km rijden vanuit België,  kan je bijvoorbeeld vaak rechtstreeks vliegen met Eurowings. Vanuit Rotterdam in Nederland kan je dan weer heel voordelig rechtstreekse vluchten boeken met Transavia.

Anderzijds dient het gezegd te worden dat de tickets om met Ryanair of Air Corsica vanuit België te vliegen vaak echt al low price zijn. In de meeste gevallen kan je niet echt veel voordeel doen door voor een alternatieve luchthaven te kiezen. Maar zoals altijd geldt: vergelijken kan nooit kwaad.

goedkope vluchten naar corsica

Welke luchthaven in Corsica kies je best?

Corsica heeft 4 luchthavens:

  • Figari is ideaal gelegen als je het zuidelijk deel van het eiland wil verkennen.
  • Ajaccio ligt aan de westkust en is ideaal voor reizigers die het westelijke en zuidelijke deel van het eiland willen verkennen
  • Bastia is vooral gunstig gelegen als je naar het noordoostelijke gedeelte van Corsica reist
  • Calvi is dan weer ideaal gelegen voor het noordwestelijke deel van Corsica.
vliegen naar corsica vluchten vliegtickets

Ryanair vliegt enkel naar Figari, en Transavia enkel naar Bastia. Air Corsica/Air France vliegt naar de 4 luchthavens van Corsica. En Brussels Airlines vliegt naar Figari en Bastia. 

Uiteraard kan je in functie van de prijs van de tickets kiezen voor een luchthaven die verder gelegen is van je vakantieverblijf. Hou er echter rekening mee dat de rijtijden in Corsica snel oplopen. Best even opzoeken vooraleer te boeken dus!

Maak je een rondreis in Corsica, dan kan het ook handig zijn om in een andere luchthaven te vertrekken, dan die waar je aangekomen bent. Zo ben je niet verplicht om het hele eiland opnieuw te doorkruisen. Als je een auto huurt, moet je dan wel rekening houden met een eventuele kleine meerkost als je je auto op een andere plek dropt dan waar je hem opgehaald hebt.

Hoe vind je goedkope vliegtickets naar Corsica?

De goedkoopste tickets vind je door ten eerste goed te vergelijken en ook je moment te kiezen waarop je boekt. Daarnaast kan de luchthaven van vertrek en van aankomst een groot verschil maken. Kies verstandig!

TIP! Lees ook ons artikel met tal van tips over het perfecte moment om vliegtickets te boeken

Kan je ook op een andere manier naar Corsica?

Je hoeft niet persé met het vliegtuig naar Corsica te gaan. Vliegen naar Corsica blijft sowieso veruit de snelste optie, maar misschien ga je toch liever met je eigen auto naar Corsica. Lees ons artikel om alles te weten over de combinatie van veerboot en auto om op reis te gaan naar Corsica

Dit vind je misschien ook leuk


Deze website bevat affiliate links. Dit zijn links naar websites van partners die producten of diensten aanbieden die te maken hebben met reizen. Als jij iets bestelt komende van mijn site dan verdien ik daardoor een kleine commissie. Maak je geen zorgen, jij betaalt hierdoor niet extra. Het helpt mij wel om verder tijd te investeren in deze site. 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *