inpaklijst skivakantie

Inpaklijst voor je skivakantie: al wat je nodig hebt in 1 handig overzicht

Heb je – misschien voor het eerst – een skivakantie gepland en weet je niet zeker wat je allemaal nodig hebt? Geen paniek! Met onderstaande info en een handige afdrukbare inpaklijst voor de skivakantie ben je prima voorbereid!

Welk skimateriaal hoort op je inpaklijst voor de skivakantie thuis?

inpaklijst skivakantie skimateriaal

Welk materiaal?

Als je gaat skiën, dan heb je vanzelfsprekend skimateriaal nodig. Voor een skiër zijn dan ski’s, skistokken en skischoenen. Voor een snowboarder is dat een snowboard en snowboardschoenen.

En tot slot behoort moet ook een helm absoluut tot je uitrusting behoren. Een uitgebreid aanbod aan kwaliteitsvolle helmen vind je onder meer bij Topsnowshop.

Huren of kopen

Ga je voor het eerst skiën of snowboarden, dan kan je best je materiaal huren. Stel je voor dat je tijdens je skireis tot het besef komt dat skiën toch niks voor jou is. Dan heb je niet onnodig duur materiaal gekocht. 

Maar ook wie al meer ski-ervaring heeft, verkiest soms om te huren ipv aan te kopen. 

TIP! Een leuk skioord in Oostenrijk is Warth. Ontdek de 10 redenen om een skivakantie te boeken naar Warth skigebied.

1. Huren in België of Nederland

Huren kan je “thuis” in België of Nederland doen (bv. bij Decathlon of AS Adventure). Het voordeel: vaak kost het huren van het materiaal minder dan wanneer je het op je bestemming huurt.

Het grote nadeel is dat je dan je skimateriaal mee moet transporteren van thuis uit naar je skioord, wat niet altijd mogelijk of makkelijk is.

skivakantie snowboard

2. In het skioord huren

De tweede optie is om het materiaal ter plaatse te huren bij de lokale handelaars. Dan hoef je het materiaal niet te vervoeren van thuis. 

Je moet dan natuurlijk wel zelf op zoek gaan naar een kwalitatieve verhuurder ter plaatse. Niet altijd makkelijk zonder ervaring. En zeker in de piekperiodes betaal je vaak ook meer voor het huren van je materiaal dan wanneer je van thuis uit boekt.

TIP! Zoek je nog een leuk skioord voor je volgende wintersportvakantie? Overweeg dan eens Ski Arlberg, een veelzijdige en immens groot skigebied in de Oostenrijkse Alpen. Alle info lees je in dit artikel over Arlberg.

3. BESPARINGSTIP: Online reserveren en ter plaatse afhalen

De derde optie is om te huren via Snowrental of Netski. Dan kies je het skioord waar je heen gaat, selecteer je een verhuurder ter plaatse, reserveer je je materiaal online, en kan je het op de gereserveerde datum op je bestemming afhalen. 

De voordelen? Je hoeft zelf niet op zoek te gaan naar een goeie verhuurder, je kent de prijs op voorhand en je krijgt vaak een mooie korting. Oh ja, kan je onverwacht toch niet gaan skiën? Je kan meestal kosteloos annuleren tot 24u voor vertrek. Kijk op voorhand wel altijd goed de voorwaarden na! 

4. Materiaal kopen

Als je regelmatig op wintersportvakantie gaat, kan het voordeliger zijn je materiaal aan te kopen. Zeker voor een helm kiezen velen – gezien de beperkte kost – voor een aankoop. Ski’s, snowboards en schoenen kosten best wat geld, dus je doet er goed aan de prijzen goed te vergelijken. Een prima webwinkel voor de aankoop van kwalitatitief skimateriaal is Wintersport Store.

TIP! Cadeau-inspiratie nodig voor iemand die vaak op reis gaat? Ontdek onze 20 ideeën voor de leukste cadeau’s. 

Welke skikledij neem je mee?

Naast skimateriaal heb je natuurlijk ook skikledij nodig. Op je lijstje horen steevast een skipak (of afzonderlijke broek en jas), skihandschoenen (2 paar is geen overbodige luxe), skisokken (3 tot 4 paar voor een week skiën), thermokleding, een nekwarmer en enkele sweaters of fleeces.

Vergeet ook geen skibril én zonnebril aan te schaffen. Waarom beide? Wel, een skibril zorgt vaak voor een beter zicht op de skipistes – zeker bij slecht weer. Maar wanneer je even pauze neemt, dan heb je een gewone zonnebril nodig. Kies er eentje met UV categorie 4 om je ogen voldoende te beschermen bij zonnig weer. Je kan ook opteren voor een helm en bril/vizier in 1

Al dit materiaal kan je online aankopen bij Wintersport Store. 

warme kledij skivakantie

Wat heb je nodig voor de autoreis?

met de auto skivakantie

Gaan skiën met de wagen vereist ietsje meer voorbereiding dan een zomerreis met de auto. 

Zo heb je, als je ski’s meeneemt of ter plaatse dient te vervoeren, een dakkoffer nodig. Vergeet ook niet dakrails te bestellen! Je kan een dakkoffer aankopen of huren.

Vergeet ook niet na te gaan of er winterbanden op je wagen staan. In de meeste skioorden zijn winterbanden verplicht. En ook een setje sneeuwkettingen is – afhankelijk van de voorspelde hoeveelheid sneeuw op je skibestemming – geen overbodige luxe.

Bij Auto 5 vind je alles wat je nodig hebt om je wagen veilig door de besneeuwde bergen te loodsen.

Handige inpaklijst voor je skivakantie

Nu rest er je enkel nog je valies te pakken. Met onderstaand lijstje ben je zeker dat je niks vergeet!

inpaklijst skivakantie

Dit vind je misschien ook leuk


Dit artikel bevat affiliate links. Dat betekent dat wanneer je vanop deze site doorklikt naar een site van een partner en daar iets aankoopt, zoals skimateriaal, wij daar een kleine commissie op verdienen. Dit kost jou niks extra en het helpt ons om verder te investeren in onze blog.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *