Corsica reizen

Reizen naar Corsica: 9 tips voor een onvergetelijke vakantie

Corsica wordt niet voor niets het “Ile de Beauté” genoemd. Het eiland telt onnoemelijk veel idyllische stranden, een prachtige natuur en mooie authentieke dorpjes. Reizen naar Corsica?  Wij zeggen volmondig “ja!”.

1. Hoe naar Corsica reizen vanuit België of Nederland?

Met de overzetboot naar Corsica reizen

Je kan met de auto of camper naar Corsica reizen. Je rijdt dan naar het zuiden van Frankrijk en stapt op de boot in Nice, Toulon of Marseille. Of je vertrekt vanuit Italië en stapt aan boord in Genua of Livorno.

Reizen naar corsica per boot

Afhankelijk van je vertrekplaats, meer je aan in Bastia, Porto Vecchio, Ajaccio of l’Ile Rousse en duurt de overtocht tussen de 5 en de 15 uur. 

De prijzen van de tickets kunnen – zeker in het hoogseizoen – hoog oplopen. Je doet er dus goed aan je tickets zo vroeg mogelijk te boeken.

Op de site van Direct Ferries vind je de goedkoopste tickets voor je overtocht naar Corsica.

TIP! In het artikel over hoe je makkelijk met de auto en veerboot naar Corsica reist, vind je alle info die je nodig hebt om je overtocht te plannen. 

Met het vliegtuig naar Corsica reizen

Hoe reizen naar corsica

Het vliegtuig is een andere manier om naar Corsica nemen. Dit is zonder twijfel de snelste optie – vanuit België of Nederland ben je in minder dan 2 uur in Corsica – en de prijs valt meestal heel goed mee als je tijdig boekt.

Er zijn maar liefst 4 luchthavens op het eiland. Verblijf je in het zuiden van Corsica, dan kies je best voor Figari of Ajaccio. Heb je een accomodatie geboekt in het noorden van eiland, dan zijn Calvi of Bastia goeie opties. 

  • Vanuit België vlieg je  rechtstreeks naar Calvi, Bastia, Ajaccio of Figari. Ryanair biedt vluchten aan van en naar Figari vanuit Charleroi. AirCorsica vliegt ook vanuit Charleroi naar de 4 luchthavens op Corsica.
  • Vanuit Nederland vlieg je met Transavia rechtstreeks naar Bastia.

Meer weten? Een antwoord op al je vragen vind je in ons artikel over Vliegen naar Corsica.

2. Wanneer kan je reizen naar Corsica?

Alles hangt af van het soort vakantie waar je naar op zoek bent.

Strandvakantie? In juli en augustus is het op Corsica vaak heel warm met temperaturen rond en soms boven de 30°C. Wij gingen in juli en er heerste toen een hittegolf, met continu temperaturen boven de 35°C. 

Het kan bovendien in Corsica in de zomermaanden heel druk worden. Wil je de voornaamste highlights op het eiland gaan bezoeken, dan kan je al eens op parkeermoeilijkheden, files en grote druktes in de steden botsen. 

Brug Pietracorbara Corsica

Wil je vooral wandelen en steden bezoeken, dan zijn de zomermaanden misschien te warm en kies je beter voor mei, juni of september. Je ontsnapt dan ook aan de grote drukte

Is Corsica een goede winterzonbestemming? Wel, ook in de herfst- en wintermaanden kan Corsica een leuke vakantiebestemming zijn. Hoewel het op eiland best koud kan worden in de bergen in het noorden, is het er vaak op de rest van het eiland een aangename 15°C. Op de website van Visit Corsica vind je meer info over “reizen naar Corsica het hele jaar door”. 

Een andere prachtige “niet-zo-ver-weg” reisbestemming waar de temperatuur het hele jaar door aangenaam is, is Madeira. Lees er meer over in ons artikel “Reizen naar Madeira”

3. Is Corsica duur?

Corsica behoort zeker niet tot de goedkoopste reisbestemmingen. 

De prijzen in de supermarkten liggen er iets hoger dan de prijzen in België of Nederland. Uit eten gaan verschilt van het ene restaurant tot het andere. Best altijd even Googlen om prijs en reviews te checken. En de prijzen tijdens het hoogseizoen zijn ongetwijfeld hoger dan tijdens het laagseizoen. 

Is Madeira duur

4. Welk deel van Corsica bezoeken?

Dit was voor mij het grootste dilemma van de vakantie. Het eiland ligt bezaaid met prachtige bezienswaardigheden, maar je kan er onmogelijk “snel” van de ene highlight naar de andere rijden. Het hele eiland op zo’n 2 weken ontdekken is dus een mission impossible. Je doet er dus goed aan goed na te denken welk deel van het eiland je het liefst wil zien.

welk deel van corsica
  • Ga je naar het zuiden, dan kies je voor paradijselijke stranden en een bezoek aan het mooie Bonifacio. Maar het is er ook vaak druk en warmer dan aan de noordkant van Corsica.
  • Kies je voor het noorden van Corsica, dan kan je rondtouren op het mooie Cap Corse, het mooie strand van de Desert des agriates en de stad Bastia bezoeken.
  • Reis je met kinderen, dan is de oostkust van Corsica een goeie optie. Er zijn veel leuke campings gelegen aan het strand. De stranden zijn er vaak iets rustiger dan de meer zuidelijke stranden
  • Hou je van een mooie uitzichten en een ruigere omgeving, dan is het westen met onder meer de mooie calanches de Piana en het stadje Calvi een perfecte keuze. 

Wil je graag veel zien, blijf dan niet op 1 locatie, maar boek meerdere accomodaties. Of kies voor een rondreis. De reistijd op Corsica is immers niet te onderschatten. Ook al is de afstand tussen 2 plaatsen niet persé heel erg groot, de rijtijden lopen heel snel op. Je rijdt er immers vaak over kronkelige bergweggetjes waar je max 30 à 40 per uur kan rijden. 

TIP! Wil je een rondreis maken in Corsica? Wij stippelden een mooie route uit waarmee je in 10 dagen tijd het eiland doorkruist.

5. Wat is er te doen in Corsica?

bonifacio rondreis corsica

Corsica is een heel divers eiland, waar heel wat te beleven valt. Zo kan kan je er mooie steden en dorpjes bezoeken. Denk maar aan Calvi, l’Ile Rousse, Bonifacio, Bastia, Saint-Florent, Corte,… In het artikel van “zininfrankrijk” worden de 12 mooiste dorpjes en stadjes van Corsica beschreven.

Het eiland is ook bijzonder geschikt om te wandelen. Je kan er de befaamde GR20 wandelen, maar er zijn ook tal van andere mooie wandelingen die geschikt zijn voor minder doorwinterde wandelaars. In de Rother wandelgids vind je heel wat mooie wandelingen die geschikt zijn voor alle niveaus. 

Ook voor een strandvakantie is het eiland bijzonder geschikt. In het artikel van “Charlotteplansatrip” ontdek je de mooiste stranden van Corsica.

Liever een actieve vakantie? Op Corsica kan je onder meer kajakken, canyoningen, paardrijden, duiken, klifjumpen, klimmen, noem maar op. Sportievelingen komen hier zeker aan hun trekken.

Enkele activiteiten die je op Corsica kan boeken:

6. Waar logeren in Corsica?

Op Corsica zijn er heel wat vakantieverblijven. Je kan kiezen voor 1 van de vele campings op het eiland, maar ook een hotel behoort tot de mogelijkheden. Of misschien ben je meer op je privacy gesteld en verkies je een vakantiewoning te huren? Ook dat kan.  

Er is echter 1 gouden regel als je een verblijf op Corsica in de zomermaanden wil boeken: begin tijdig aan je zoektocht en leg zo vroeg mogelijk je accommodatie vast. De leukste adresjes zijn al snel gereserveerd. Hoe later je boekt, des te meer kans dat je een minder leuk verblijf vindt, of er heel veel geld voor moet neertellen. 

We helpen je een handje bij je zoektocht.

Een camping op Corsica

Op zoek naar een leuke camping? Op Corsica vind je echt heel wat campings. Op deze sites vind je vast en zeker eentje dat voldoet aan je wensen:

Een hotel op Corsica

corsica hotel reis
La Solenzara Hotel

Een uitgebreide selectie hotels in alle prijsklassen vind je op:

  • Booking.com. (Selecteer de filter “hotel” onder de rubriek “Type accommodatie”)
  • Tui

Een vakantiewoning of appartement op Corsica

Vakantiehuisjes kan je boeken bij:

Een pakketreis naar Corsica

Wil je graag zo weinig mogelijk zorgen aan je hoofd? Dan kan je ook opteren voor een pakketreis. Je vlucht, transfer van en naar de luchthaven in Corsica en verblijf worden dan door de reisorganisator geregeld. 

Voor een pakketreis naar Corsica kan je terecht bij Prijsvrij.be

Een groeps- of individuele rondreis op Corsica

Een rondreis – individueel of in groep – op Corsica is de ideale keuze als je veel van het eiland wil zien. Een rondreis boek je bij:

Of volg onze route waarmee je Corsica in 10 dagen tijd doorkruist

7. Moet je een auto huren op Corsica?

Als je met het vliegtuig naar Corsica gereisd bent, dan is het aan te raden ter plaatse een auto te huren. Veel van de bezienswaardigheden op Corsica zijn immers niet of moeilijk te bereiken met het openbaar vervoer. 

Wij opteren meestal voor Sunnycars. Zij bieden heel volledige verzekeringen aan,  zodat je niet voor verrassingen komt te staan als er schade is aan je auto. Gezien de nogal bumpy roads op Corsica is een uitgebreide autoverzekering geen overbodige luxe.

Soms loont het ook de moeite te vergelijken met de prijzen bij andere aanbieders en er dan een aanvullende verzekering aan toe te voegen. Zo kan je vaak ook voordelig een huurauto boeken via bijvoorbeeld Booking.com of Discover Cars.

Ook hier raden we aan je wagen zo vroeg mogelijk te reserveren om zeker te zijn van een aanvaardbare prijs en voldoende beschikbaarheid. 

8. Welke taal in Corsica?

Corsica behoort tot Frankrijk en dus wordt er op de meeste plaatsen Frans gesproken. We hebben ondervonden dat de talenkennis van de Corsicanen voorts beperkt is. In de horeca spreekt men soms Engels, maar dit is zeker geen garantie.

9. Betalen in Corsica

In Corsica betaal je met de Euro. Hoewel je op heel wat plaatsen met de bankkaart kan betalen, gebeurt het toch ook regelmatig dat je cash dient te betalen. Zeker in horecazaken die in de meer afgelegen dorpjes gevestigd zijn. Zorg dus dat je altijd voldoende cash geld op zak hebt.

Alle nuttige info voor je reis naar Corsica

Dit vind je misschien ook leuk


Dit artikel bevat affiliate links. Dat betekent dat wanneer je vanop deze site doorklikt naar een site van een partner en daar iets boekt, zoals een hotel of een tour, wij daar een kleine commissie op verdienen. Dit kost jou niks extra en het helpt ons om verder te investeren in onze blog.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *