lisboa card

Alle voordelen van de Lisboa Card op een rij!

Als je voor het eerst naar Lissabon gaat, en je bent van plan om heel wat bezienswaardigheden af te schuimen, dan doe je er goed aan de Lisboa Card / Lisbon Card aan te schaffen. Dit kaartje geeft je heel vaak gratis toegang of een fikse korting. Daardoor verdien je de kost van het kaartje al snel terug en bovendien kan je in vele gevallen lange wachtrijen vermijden. 

Wat is allemaal inbegrepen in de Lisboa Card?

Openbaar vervoer in en rond Lissabon

Eerst en vooral is er het openbaar vervoer. De verschillende wijken in Lissabon liggen verspreid en de stad is heel heuvelachtig. Alle trajecten te voet afleggen is dus nogal veeleisend.

Gelukkig geraak je heel eenvoudig overal in en rond de stad met het openbaar vervoer. Neem je de metro, tram, bus of trein in Lissabon, dan reis je gratis met je Lisboa Card. En ook voor het gebruik van de liften in de stad – waaronder de bekende Santa Justa Lift – hoef je niet te betalen.

Naast de kost die je uitspaart, is het gewoon ook heel makkelijk. Je hoeft niet op zoek naar info over welke ticketjes je juist nodig hebt.

Wij gebruikten de kaart onder meer voor onze tramrit naar Belem en we kregen vaak gratis toegang tot musea en gebouwen tijdens onze stadswandeling door Lissabon. 

Lisboa card Lissabon

Toegang tot heel wat bezienswaardigheden en musea

Is het de eerste keer dat je Lissabon bezoekt en wil je de voornaamste bezienswaardigheden van de stad zeker gezien hebben? Dan is de Lisboa card een must. 

Met het kaartje krijg je gratis toegang tot heel wat attracties. Een aantal voorbeelden zijn de Torre de Belem, het Mosteiro dos Jeronimos en het tegelmuseum. Voor andere bezienswaardigheden zoals het Pantheon of de Kathedraal van Lissabon geniet je een mooie korting. 

Daarenboven geraak je met de Lisboa Card gewoon ook overal veel vlotter binnen en kan je lange wachtrijen in de meeste gevallen vermijden. 

Bekijk het volledige lijstje met bezienswaardigheden waarvoor je een korting krijgt.

Lissabon tips Torre de Belem
Met de Lisboa Card heb je gratis toegang tot de Torre de Belem

TIP! Wat is er een bezoekje waard in Lissabon?  Lees het artikel De top 10 beste bezienswaardigheden in Lissabon

Hoeveel kost een Lisboa Card?

De prijs van het kaartje hangt af van de duurtijd. Je kan een kaartje kopen voor 1, 2 of 3 dagen. 

In 2024 bedraagt de prijs voor 1 persoon 22€ voor een 24-uurskaartje, 37€ voor 48 uur en 46€ voor 72 uur. 

Haal je voordeel uit de Lisboa Card?

Als je Lissabon voor het eerst bezoekt en je bent van plan alle highlights van de stad te bezoeken, dan haal je zeker voordeel uit je Lisboa Card.

We maakten even de optelsom. Stel dat je volgende attracties bezoekt:

  • Mosteiro dos Jerónimos
  • Torre de Belém
  • Pilar 7 – Bridge Experience
  • Lisboa Story Centre
  • National Tile Museum 
  • National Coach Museum
  • National Ancient Art Museum
  • Sintra Myths and Legends
  • Santa Justa Lift
  • Mafra National Palace
  • en daarbovenop een 6tal keer de metro, bus of tram gebruikt
besparing lisboa card

 Dan kom ik op een totaal voordeel van om en bij 75 €. Met het 3daags kaartje van 46€ kom ik dus een heel stuk voordeliger uit. Om nog te zwijgen over de tijdswinst en het gemak!

TIP! Nog op zoek naar een hotel in Lissabon? Ontdek de leukste hotels in het artikel Hotel in Lissabon boeken? Alle topadresjes op een rij!”

Waar kan je de Lisboa Card kopen?

Het kaartje kan je eenvoudig op voorhand online kopen. Je krijgt dan een voucher toegestuurd die je ter plaatse in 1-2-3 inwisselt voor het magneetkaartje. 

Alle nuttige info voor je reis naar Lissabon

Dit vind je misschien ook leuk


Dit artikel bevat affiliate links. Dat betekent dat wanneer je vanop deze site doorklikt naar een site van een partner en daar iets aankoopt, zoals een ticket of een tour, wij daar een kleine commissie op verdienen. Dit kost jou niks extra en het helpt ons om verder te investeren in onze blog.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *