lissabon tips

Lissabon: de 6 ultieme tips voor een geslaagde citytrip!

Lissabon is de perfecte bestemming voor een citytrip. Er is heel wat te zien, lekker te eten en te drinken en het is er bijna altijd mooi weer. Maar je vertrekt best niet helemaal onvoorbereid. Met onze 6 Lissabon tips zal alles vlekkeloos verlopen!

Tip 1: kies het goede moment om naar Lissabon te gaan

Tussen mei en oktober is de kans groot dat het grotendeels droog blijft. Mei en juni zijn de beste maanden omwille van het droog en nog niet té warm weer. 

Maar zelfs in de zomer vallen de temperaturen meestal nog mee in de Portugese hoofdstad met om en bij de 28 graden. 

In de wintermaanden moet je een beetje geluk hebben. Je mag sowieso rekenen op zachtere temperaturen dan in België of Nederland. Wel heb je veel meer kans op regen.

Wij bezochten Lissabon half november en hadden net dat tikkeltje geluk. Het was er immers 18 graden bij een heerlijk zonnetje. Zalig om even te ontsnappen aan het Belgische hondenweer!

Lissabon tips

Tip 2: regel je vervoer naar Lissabon

Vanuit België en Nederland sta je in iets minder dan 3 uur in Lissabon. Er zijn dagelijks rechtstreekse vluchten vanuit zowel Zaventem als Charleroi. Als je regelmatig de website checkt, zal je zeker voor een betaalbare prijs vliegtickets naar Lissabon kunnen kopen.

Eens aangekomen in Lissabon, is de goedkoopste optie om van de luchthaven naar het centrum van Lissabon te gaan de metro of de bus. Dat kost je zo’n 2 euro.

De makkelijkste optie is de taxi. Dat kost je om en bij de 20 euro. Let wel op dat je kiest voor de officiële taxi’s (met groen dak). De andere hanteren vaak hogere tarieven. 

Je kan ook een auto huren in de luchthaven van Lissabon. Als je maar enkele dagen in Lissabon verblijft, is een auto zeker niet nodig. Als je langer blijft, kan een huurauto handig zijn om de omgeving rond Lissabon te verkennen. Op reis kiezen wij meestal voor een huurauto van Sunny Cars, omwille van de goede en volledige verzekering. 

Tip 3: Beslis wat je wil gaan doen in Lissabon

In Lissabon is er heel wat te beleven.  De stad is opgedeeld in verschillende wijken, met elk hun eigen bijzonderheden. Volgende dingen mag je niet missen als je Lissabon bezoekt:

  1. Het Praça do Comercio, een plein vol statische gebouwen dat uitgeeft op de rivier de Taag. 
  2. De Santa Justa lift die de benedenstad Baixa verbindt met het hoger gelegen Bairro Alta
  3. Een ritje met de befaamde Tram 28
  4. Een wandeling door de straatjes van de oude stad Alfama naar het Castelo de Sao Jorge
  5. Een bezoek aan het prachtige Mosteiro Jeronimos
  6. Uitzicht op de Taag vanop de Torre de Belem
  7. Een wandeling langs de Taag en de Ponte 25 Abril
  8. Rondkuieren in het unieke LX Factory. Oude fabriekspanden die werden omgetoverd tot vintage winkeltjes, kunstgalerijen en hippe bars. 

TIP! Lees het artikel over de top 10 bezienswaardigheden in Lissabon, ze zullen zeker van pas komen als je de stad bezoekt! Of volg de route van onze stadswandeling langs tal van highlights. 

Lissabon tips praca da comercia
santa justa lift

Tip 4: voorzie minimum 3 dagen om Lissabon te bezoeken

Hoeveel dagen heb je nodig om Lissabon te verkennen? Wij hadden 3 dagen voorzien, wat volstaat om de voornaamste bezienswaardigheden te bezichtigen. 

Wij vulden onze 3 dagen Lissabon als volgt in:

  • Dag 1: Chiado en Bairro Alto 
  • Dag 2: Baixa en Alfama
  • Dag 3: Belem

Heb je een of 2 dagen meer, dan kan je ook een daguitstap maken naar de kastelen en paleizen van Sintra of naar het vissersdorpje Cascais.

TIP! Welke wijk in Lissabon is een bezoekje waard? Lees het artikel over de 5 beste wijken in Lissabon

Tip 5: Koop een goede reisgids en een Lisboa Card

Koop een Lisboa Card! Als het je eerste bezoek is aan de stad, dan wil je zeker en vast zo veel mogelijk bezienswaardigheden ontdekken. Met de Lisboa Card kan je gratis gebruik maken van het openbaar vervoer en krijg je korting of gratis toegang in heel wat musea of andere bezienswaardigheden. 

Daarnaast is ook een goeie stadgids geen overbodige luxe. Wij schaften Time to momo aan. Een heel handige gids met 5 wandelroutes, een uitneembare kaart, toegang tot de app met interactieve kaart en tal van adresjes om lekker te eten of iets te drinken in een aangenaam kader. Een aanrader!

Wil je goed voorbereid aan je citytrip beginnen, surf dan eens naar de website weheartlisbon.com. Deze site bevat echt een massa aan info over Lissabon en omgeving. 

Lissabon tips Torre de Belem

Tip 6: kies een goede plaats om te overnachten

In Lissabon zijn er heel wat leuke hotelletjes en kamers te vinden. Wij logeerden in Ferraria XVI FLH Hotels Lisboa in Baixa, de benedenstad. Een klein hotel met aangename, mooie kamer en lekker ontbijt. En de ideale uitvalsbasis voor tal van bezienswaardigheden, winkels, bars en restaurantjes.

TIP! Onze topadresjes voor elk budget hebben we voor je samengevat in een artikel over de beste hotels in Lissabon.

Alle nuttige info voor je reis naar Lissabon

Dit vind je misschien ook leuk


Dit artikel bevat affiliate links. Dat betekent dat wanneer je vanop deze site doorklikt naar een site van een partner en daar iets boekt, zoals een activiteit, wij daar een kleine commissie op verdienen. Dit kost jou niks extra en het helpt ons om verder te investeren in onze blog.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *