mooiste vakantiebestemmingen europa

De mooiste vakantiebestemmingen in Europa

Is het moment aangebroken om je zomervakantie te plannen en weet je niet waarheen? Ik maakte een top 10 van de mooiste vakantiebestemmingen in Europa. Niet ver weg en toch wondermooi! Begin al maar weg te dromen. 

1. Plitvice meren in Kroatië

Plitvice vakantiebestemming Europa

Eén van de allermooiste plekjes van Europa! Als je de Plitvice meren en watervallen bezoekt, val je letterlijk van de ene verbazing in de andere. Je kan een hele dag vullen met het wandelen in dit geweldige natuurgebied

Je kan er ook in de buurt logeren in 1 van de mooie campings in de buurt van Plitvice. Een bezoek aan de meren is trouwens ook heel goed te combineren met een vakantie in de buurt van Zadar met haar vele bezienswaardigheden.

Wil je de Plitvice meren bezoeken? Dan boek je best een vlucht naar Zadar. Vanuit België vertrekken er rechtstreekse vluchten naar Zadar vanuit zowel Zaventem als Charleroi.

2. Shipwreck beach in Zakynthos

Dit prachtige schilderachtige strand is het mooiste strand van Zakynthos en enkel bereikbaar per boot. Ideaal voor een ontspannende dag aan het strand. Navagio strand wordt “Shipwreck beach” genoemd omwille van het gestrande schip dat er op het strand ligt.

Zakynthos heeft natuurlijk meer te bieden: traditionele dorpjes, de blue caves, maar ook tal van andere stranden en verbluffende zonsondergangen.

Vliegen naar Zakynthos? Bekijk hier de rechtstreekse vluchten van Zaventem naar Zakynthos. 

TIP! Je kan heel wat besparen op je vliegtickets door op het juiste moment te boeken. Lees er alles over in het blogartikel “Wanneer best vliegtickets boeken”

3. Kjeragbolten in Noorwegen

Wandelen in noorwegen

Voor wie houdt van wandelen in de natuur, is Noorwegen een waar paradijs. Fjorden, gletsjers, immense vergezichten en af en toe een uitdaging voor de dare devils onder ons.

Een wandeling van zo’n 10 kilometer leidt je naar Kjeragbolten waar een rijtje durvers staat aan te schuiven voor een memorabele foto op de bekende steen. 

De dichtsbijzijnde luchthaven is Stavanger, Sola. Hier vind je de goedkoopste vluchten naar Stavanger.

4. Sintra

Sintra in Portugal

Als je de kastelen en paleizen van Sintra bezoekt, lijkt het alsof je in een sprookje beland bent. Sintra is heel goed te combineren met een citytrip naar Lissabon en goed bereikbaar met de trein.

De dichtsbijzijnde luchthaven is de luchthaven van Lissabon. Hier vind je de goedkoopste vluchten naar Lissabon.

TIP! Staat er een citytrip naar Lissabon op je agenda? Lees hier welke bezienswaardigheden je niet mag missen!

5. Geisers, watervallen en fjorden in Ijsland

Ijsland bestemming europa

Opnieuw een bestemming voor de wandelfanaten en natuurliefhebbers. Geisers, watervallen, fjorden,… Een van de publiekstrekkers is de Skogafoss waterval in het Zuidwesten van Ijsland.

Rechtstreekse vluchten naar Reykjavik kan je boeken via Cheaptickets.

TIP! Plan je een vakantie naar Ijsland? Lees dan zeker het artikel “De 7 redenen om op vakantie te gaan naar Ijsland

6. Het Teatro Greco in Sicilië

Teatro Greco in Sicilië

Het eiland Sicilië is jaarlijks een grote toeristische trekpleister. Niet verwonderlijk want het eiland heeft heel wat te bieden.

Zo kan je er de vulkaan de Etna beklimmen of er het oude Griekse theater van Tarmina bezoeken. 

Boek hier een goedkope vlucht naar Sicilië.

7. Pico Ruivo in Madeira

Pico Ruivo wandeling in Madeira

Het bloemeneiland Madeira is heel divers: stranden, watervallen, bergen, mooie steden en dorpen,… Er zijn zoveel prachtige bezienswaardigheden op het eiland. Een van de mooiste wandelingen op Madeira is die naar Pico Ruivo.

Meer weten over een vakantie naar Madeira? Lees dan zeker het artikel: Reizen naar Madeira: met deze 9 tips vertrek je voorbereid op reis!

8. Kravica watervallen in Bosnië

Kravica watervallen in Bosnie

De Kravika watervallen zijn zonder enige twijfel het mooiste wat je in Bosnië kan zien. Dit mooie meer is omringd door watervallen. Prachtig!

De watervallen bevinden zich trouwens niet ver van de stad Mostar, ook een aanrader.

De goedkoopste vluchten naar Bosnië vind je hier. 

9. Pont d’Arc in de Ardèche in Frankrijk

Gorges d'ardeche

Niet ver weg en toch zo wondermooi: pittoreske dorpjes, kliffen en de rivier die zich een weg baant door de groene omgeving. De grootste bezienswaardigheid van de Ardèche is de Pont d’Arc, een natuurlijk brug over de rivier. 

De meeste mensen nemen de auto naar Frankrijk. Toch liever snel en makkelijk met het vliegtuig? Dan kan je opteren voor de luchthaven van Lyon.  

Vind de goedkoopste vluchten naar Lyon >

TIP! Niet alleen de Ardèche is een bezoekje waard, Frankrijk telt nog veel meer prachtige regio’s. Lees er alles over in het artikel “De mooiste streken in Frankrijk” 

10. De Azoren

mooiste vakantiebestemming Europa

Opnieuw een topbestemming voor een schitterende natuurvakantie. Vulkanen, meren, visserdorpjes, het maakt allemaal deel uit van een vakantie op deze Portugese eilandengroep. 

Op reis naar de Azoren? De voornaamste luchthaven vind je in Ponte Delgado.

Zoek en boek je vlucht naar de Azoren >

Heb je inspiratie gevonden in mijn top 10? Ga dan meteen op zoek naar een goedkope vlucht vanuit de luchthaven van je voorkeur!

Dit vind je misschien ook leuk


Deze site bevat affiliate links. Dit betekent dat wij een kleine commissie krijgen, als jij doorklikt vanuit deze site en iets aankoopt, zoals een vliegticket. Dit is geen meerkost voor jou en helpt ons om verder te kunnen investeren in onze site. 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *